Tips til hvordan få feriepengene til å vare lengre

Ferie er noe de fleste av oss setter pris på, og kanskje da spesielt ferie om sommeren. Rett og slett sommerferie. Enkelte foretrekker å nyte disse dagene hjemme i Norge, mens andre igjen ikke klarer å vente med å komme seg utenlands. Uansett hvordan du foretrekker å disponere ferien din, så koster det sannsynligvis penger. Og det er her feriepengene kommer inn i bildet. Hvordan skal man få feriepengene til å vare lengre enn bare noen uker?

Bruk feriepengene smart

Selv om det heter feriepenger og dette er penger man får utbetalt fra arbeidsgiver fordi man skal ha ferie de kommende månedene, så er det slettes ingenting som tilsier at de må brukes på ferie. Kanskje tvert imot så bør de brukes på noe helt annet, for eksempel til å rydde opp i tidligere rot i økonomien (kredittkortregninger eller annet som bør betales) eller settes av til sparing fordi man skal pusse opp hjemme ved en senere anledning. Disse «ekstra pengene», som feriepenger jo tross alt er, kan man absolutt bruke på en smartere måte enn en dyr luksusferie.

… eller reis på billigere ferie

1001-09

Men det er naturligvis kjedelig å være hjemme hele ferien (synes mange), og da kan man allikevel unne seg en ferie. Bare man gjør dette på den riktige måten – så kan det komme til å koste bare en brøkdel av feriepengene. Det første man må gjøre er å reise utenom fellesferien og høysesongen. Ser man på restplasser i august eller september, så kan man få reiser til en brøkdel av prisen.

Da har man allerede spart masse penger. Dessuten trenger man ikke bestille det dyreste hotellet – standarden på et trestjerners hotell i Syden kan være like bra som de langt dyrere hotellene. Eller så kan man bruke ferien i Norge denne gangen, selv om det også koster penger, så sparer man trolig mye i forhold til å reise utenlands i én eller to uker. Det er altså ikke noe problem å kose seg på ferie, selv om man ikke svir av hele ferielønna.

Investere feriepengene

For mange så er feriepengene en «ekstra lønning» som man kan bruke på en smart måte. Kanskje spytter man hele summen i nedbetalingen av boliglånet, eller så er det en super måte å kjøpe seg ny bil på? Gjennomsnittlig får hver nordmann rundt 20 000 kroner utbetalt i feriepenger, og dersom du ligger litt over gjennomsnittet, så kan dette være en fin egenkapital for å kjøpe seg ny bruktbil. Selv om ferie er fint, så er det helt klart mye annet fint som man kan bruke feriepengene på for å få en enklere hverdag.